Traktorbande buret inde

Syd- og Sønderjyllands Politi har optrevlet en traktorbande, og foreløbig er otte personer dømt. Banden har organiseret omfattende tyverier af entreprenørmaskiner, trailere, traktorer og mindre maskiner til havebrug.

Banden solgte maskinerne videre til aftagere i Polen og Østrig.

Her er en status for den omfattende sag:

En 51-årig polsk mand er idømt fem måneders fængsel for hæleri. Han tilstod at have stået for transporten af to stjålne traktorer. Transport blev stoppet af dansk politi. Manden er efterfølgende udvist af Danmarks med seks års indrejseforbud.

En 27-årig dansk mand fra Rødding-Gram området er idømt to års fængsel for tyveri. Han har tilstået at have stjålet maskiner for ikke under 2,6 millioner kroner.

En 29-årig mand fra det samme område er også idømt to års fængsel. Han har tilstået at have stjålet maskiner for ikke under 2,2 millioner kroner.

En 19-årig mand fra Holsted-området er idømt fængsel i et år og ni måneder. Han har tilstået at have stjålet maskiner for knap to millioner kroner.

En 24-årig mand fra Toftlund i Sønderjylland er idømt 2½ års fængsel. Manden var bindeled mellem tyvene og Polen. Han tilstod tyveri og hæleri for cirka 4,5 millioner kroner.

En 28-årig mand fra Skærbæk i Sønderjylland er idømt et år og tre måneders fængsel for tyveri af maskiner til ikke under en million kroner.

En 24-årig mand fra Rødding fik 11 måneders fængsel for tyveri og hæleri for omkring 675.000 kroner.

En 48-årig mand fra Arnum er dømt for hæleri af værdier til knap en million kroner. Manden tilstod og blev idømt seks måneders betinget fængsel og samfundstjeneste.

En 20-årig mand fra Glejbjerg er tiltalt for tyverier og skal i retten i slutningen af måneden.

Fire andre, en 51-årig herboende polsk kvinde, en 40-årig polsk mand samt to mænd fra Holsted på 19 og 20 år skal i retten i løbet af foråret tiltalt for tyveri og hæleri.

Derudover vil enkelte andre med mere løs tilknytning til organisationen blive retsforfulgt.

Sagen omfatter i alt 182 sigtelser.

Det er lykkedes at finde en lang række af de stjålne maskiner, lige fra traktorer over gummigeder til minilæssere, havetraktorer og trailere.

Kilde: Syd- og Sønderjyllands Politi.