Traktorer skal sikre havnefest mod terrorangreb med lastbiler

Terrorangreb med lastbiler og andre køretøjer i Nice, Berlin og senest London betyder større krav til sikkerheden ved en lang række af sommerens store udendørs begivenheder. Når havnefesten i Juelsminde onsdag eftermiddag går i gang, skal strategisk parkerede traktorer beskytte festpladsen.

Traktorer parkeret i indkørslen til havnen i Juelsminde skal sikre havnefestens gæster mod terror i form af, at køretøjer pløjer sig ind i menneskemængden på festpladsen, som tusindvis af glade mennesker sætter kursen mod de næste fem dage og nætter. 

Sydøstjyllands Politi har forud for Juelsminde Havnefest skærpet sikkerhedskravene på baggrund af terrorangrebene rundt om i Europa - og forlangt, at der bliver opstillet chikaner, der gør det vanskeligt for et køretøj i høj fart at nærme sig festpladsen.

Dermed følges den linje, der er lagt ved andre store udendørs begivenheder som musikfestivaler og senest DGIs Landsstævne i Aalborg.

quote

Traktorer er mindst lige så sikre som beton-chikaner. Det er ærgerligt, at det er nødvendigt - men sådan er verden jo lige nu.

Jonas Nonbo, formand, havnefestudvalget, Juelsminde.

I Juelsminde har byens havnefestudvalg valgt chikaner i form af traktorer i stedet for de gængse betonblokke. Danmarks Ferguson Museum har udlånt tre traktorer, som er placeret i indkørslen til Juelsminde Havn og dermed festen. De vil tvinge en lastbil og andre køretøjer til en slalomtur, der umuliggør høj fart.

Havnefestudvalgets formand Jonas Nonbo synes, at traktor-chikaner sender et fredeligere signal end rå betonblokke.

- Traktorer er mindst lige så sikre som beton-chikaner. Det er ærgerligt, at det er nødvendigt - men sådan er verden jo lige nu. Vi har også på anden vis strammet op på sikkerheden på festpladsen, siger Jonas Nonbo til TV SYD. 

Som et led i opretholdelsen af den almindelige ro og orden ved festen er Sydøstjyllands Politi tilstede med fire mand i aften og nattetimerne fredag og lørdag, hvor der er mest gang i festteltene.