Transporterhverv bejler til de unge

100 elever fra 10. klasse i Aabenraa var mandag på virksomhedsbesøg hos transportvirksomheder i det syd- og sønderjyske, for at tjekke branchen ud.

Transportbranchen er på frierfødder. I hvert fald bejlede branchen mandag til 100 unge skoleelever, i håb om at nogle vil vælge en karriere som fx chauffør eller speditør.

- Vi vil gerne fortælle om den praktiske del af faget, så de har hørt om det inden de skal træffe valg om deres uddannelse, siger salgschef i transportvirksomheden Tricolore, Søren Vejlgaard mandag til TV SYD.

Søren Vejlgaard holdt oplæg for en gruppe på 20 skoleelever fra 10. klasse om speditør og chauffør-fagene. Og måske virker charmeoffensiven. Efter en periode med dalende interesse, oplever han at flere igen begynder at interessere sig for transportbranchen.

- Vi har haft et ry at skulle forbedre, og der har ikke været så stor efterspørgsel. Men nu er der flere og flere, der søger igen, og vi søger også flere elever, siger Søren Vejlgaard til TV SYD.

Thor Christian Lorenzen er en af de elever, der mandag blev bejlet til. Forelsket i branchen blev han dog ikke.

- Uddannelsesmæssigt kan det ikke fange min interesse, men det er spændende at se, hvordan varerne kommer ud til forretningerne, og at lære noget om de forskellige uddannelser, siger Thor Lorenzen mandag til TV SYD.

- Det er vigtigt for en folkeskoleelev at se, hvad der er at at vælge imellem. For det meste ser jeg kun elever, der vælger gymnasieretningen, og det er ikke vejen frem, hvis du spørger mig. Der kommer til at mangle folk på erhvervsuddannelserne, siger Thor Christian Lorenzen.

Selv har han dog besluttet sig for, hvilken uddannelse han vil have.

- Jeg vil være elektriker.