TV der bevæger dig

Transportselskaber: Ingen problemer med grænsekontrol

Grænsekontrollen er slet ikke så træls som ventet. Det siger både vognmænd og chauffører. Foto: Sandra Rask Petersen

Den midlertidige grænsekontrol har hverken medført lange køer eller økonomisk tab, som de danske transportvirksomheder ellers havde frygtet.

Da den midlertidige grænsekontrol blev indført tilbage i begyndelsen af januar, var frygten hos mange transportvirksomheder, at det ville medføre kilometerlange køer og økonomisk tab for erhvervslivet. Men den bekymring er gjort til skamme, og her efter de første fem måneder med grænsekontrol er transportbranchen positivt overrasket.

- Vi har oplevet, at vi faktisk ikke har problemer, når vi krydser grænsen. Der går et par minutter og ned i hastighed. Men ikke lange køer, der tager halve til hele timer, som vi havde frygtet, siger Karl Erik Jensen, der er direktør for transportfirmaet K. E. Jensen.

Jens Peter Bossen Jensen er chauffør hos K. E. Jensen og kører over den dansk-tyske grænse flere gange om dagen. Sommetider når han at krydse grænsen hele fem gange på en dag. Men selvom han farter frem og tilbage over grænsen har han endnu ikke haft problemer med grænsekontrollen.

01:42

Brancheorganisationen for den danske vejgodstransport oplever ikke problemer med den midlertidige grænsekontrol. Men de er alligevel imod grænsekontrollen. Hør europapolitisk chef, Karen Roiy, fortælle hvorfor.

Luk video

- Jeg er positivt overrasket. Jeg havde frygtet, det ville være meget værre. For det meste kører vi faktisk bare lige gennem, siger Jens Peter Bossen Jensen til TV SYD.

Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden
Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden
Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden