Travbane skal have støtteforening

Travsporten i Billund har akut brug for millioner. Derfor vil de nu have en støtteforening, der kan spytte i kassen, fortæller direktør Christian Hundebøll. Det skriver DR Trekanten.

- Den skal jo skaffe økonomiske midler, der kan understøtte vores sport. Det kan være til renovering, præmiepenge og alt mulig andet, siger han.

Årsagen til de økonomiske problemer er, at en nedskæring af tipsmidlerne rammer hestesporten hårdt. Det betyder, at to travbaner, i Billund og på Falster, er lukningstruet fra nytår.

Banerne har fået frist til august for at finde en løsning.

I Billund vil de derfor lave en støtteforening. Men det er unormalt at lave en støtteforening for en privat virksomhed, som travbanen er, lyder det nu fra professor Bjarne Ibsen fra Syddansk Universitet.

- Rundt om i landet er der jo masser af støtteforeninger, men det her adskiller sig meget i forhold til almindelige støtteforeninger, siger han til DR Trekanten.

Ifølge professoren er det mest normalt, at støtteforeninger støtter lokale foreninger. Det kan være en lokal idrætsforening, en kulturforening, et kulturhus eller lignende, der ikke er drevet kommercielt.

- Det her, hvor man kan sige, at der er tale om noget, der er overvejende kommercielt eller professionelt, er mindre almindeligt, lyder det fra Bjarne Ibsen.

Travbanen skal bruge én million kroner om året i de næste fem år, og pengene skal være der inden udgangen af august.

Men travbanen tror på aktionen:

- Vi skal nå op på 250 medlemmer og det, tror jeg, slet ikke bliver et problem, lyder det fra direktør Christian Hundebøll.

Travbanen vil have ambassadører med interesse i sporten til gå rundt samle ind, da det også for dem er afgørende, at travbanen bevares.