Travbaner savner handling hos politikere

Hestevæddeløbssporten oplever politisk sympati, men savner i højere grad handling fra folketingspolitikerne. Det er hovedkonklusionen efter sporten onsdag havde foretræde for Folketingets kulturudvalg, hvor man fremførte sine synspunkter om lovforslaget, der fjerner en tredjedel af støtten til hestevæddeløbssporten.

Spørgelysten fra politikernes side var stor, da dansk hestevæddeløbssport onsdag havde foretræde for medlemmerne af både erhvervs- og kulturudvalget. Hestevæddeløbssporten havde på baggrund af det lovforslag, som truer med at underminere det økonomiske grundlag for dansk hestevæddeløbssport, anmodet om foretræde for folketingspolitikerne.

Lovforslaget vil i værste fald betyde lukning for Billund Trav og dermed koste 25 mennesker deres arbejde. En situation som banedirektør for Billund Trav Christian Hundebøll, vil gøre alt for at undgå.

- Vi har fra vores brancheorganisation hørt, at folketingspolitikerne gav udtryk for, at de var meget interesseret i at hjælpe os, hvilket er rigtig glædeligt. Nu handler det om, at der skal handles fra politisk side, så vi sammen kan få skabt de rigtige betingelser for at baner, arbejdspladser og hestevæddeløbssporten bevares, siger direktør for Billund Trav, Christian Hundebøll.

Brancheforeningen Dansk Hestevæddeløb fortalte folketings-politikerne om frygten for, at en vedtagelse af lovforslaget vil få enorme job- og vækstmæssige konsekvenser for især randområderne, hvor en stor del af sporten foregår.

Selvom man i de sidste uger har oplevet en større interesse og engagement i sagen fra folketingspolitikere, så savner Dansk Hestevæddeløb i højere grad politisk handling.

Lovforslaget om ændring af fordelingen af tips- og lotterimidler skal til 1. behandling i Folketinget d. 6. november.