Travdirektør har svært ved at få armene op

Alt tyder på, at Billund travbane overlever indtil videre, men på nedsat kraft så banen fremover kun har løb i sommermånederne.

Mandag besluttede Dansk Travsports Centralforbund på et stormøde, at anbefale Hestesportens Financieringsforbund, at lade Billund Travbane overleve de kommende besparelser. Folketinget besluttede i foråret at skære i tilskuddet til hestesporten med 30 millioner om året, og nu mærker travbanerne konsekvensen. Direktør i Billund Trav Christian Hundebøll har dog svært ved at få begge arme rigtigt op i vejret, selvom travbanen i Billund får lov at leve i denne omgang.

- Jeg er selvfølgelig glad på Billunds vegne, men jeg er også træt af, at nogle af mine kollegabaner lukker, fordi det kommer til at gå ud over hele sporten, siger Christian Hundebøll tirsdag til TV SYD.

Konkret betyder besparelserne, at travbanen i Billund må drosle ned for aktiviteterne og helt lukke ned i vintermånederne.

- Hvis forslaget bliver gennemført, så betyder det, at vi skal køre færre løb i en kortere tidsperiode. Formentlig fra april til oktober. Det gør at aktivitetsniveauet kommer ned, administrationen i Billund lukkes eller flyttes, og der bliver tilpasninger i omkostningsniveauet der, siger Christian Hundebøll til TV SYD.

Beslutningen om, hvorvidt travbanen i Billund får lov at overleve som sommerbane træffes endeligt torsdag, når Hestesportens Financieringsfond holder møde om sagen.