Travlhed med mange små fyrværkeri-skader

Skadestuerne i Horsens, Kolding, Esbjerg og Aabenraa har haft travlt nytårsaften og i nat med mange små fyrværkeri-skader. Kun en enkelt patient måtte i Kolding behandles for en alvorlig øjenskade, fordi han blev ramt af fyrværkeri fra et batteri.

Ellers blev folk behandlet for brandsår eller flænger i hånden, men ingen har fået alvorlige skader på hænderne. Der er også en del, der har haft skader efter slagsmål og fald på grund af for meget alkohol i blodet.

Syv alvorlige øjenskader på landsplan

I alt melder landets øjenafdelinger om syv alvorlige øjenskader - og heraf altså den ene fra Kolding. D oplyser John Thygesen, overlæge på Region Hovedstadens øjenafdeling på Glostrup Hospital til Ritzau.

- Status er, at der i løbet af nytårsnat og morgen er indlagt syv patienter med alvorlige øjenskader, siger han.

- Sidste år havde vi otte alvorlige tilfælde, mens der var ni forrige år. For flere år siden var vi helt oppe på 42 indlæggelser, så alt i alt er der en positiv tendens til færre øjenskader, siger John Thygesen.

Alle årets tilskadekomne er mænd eller drenge. Ingen af de alvorligt tilskadekomne bar så vidt vides sikkerhedsbriller, oplyser John Thygesen.