Tre år lang sag nærmer sig afslutning

Tilbage i 2012 betroede en pige til sin lærer, at hun angiveligt boede i et hjem, hvor vold og trusler var hverdag. Der er næsten tre år siden. Torsdag falder der dom i retssagen mod pigens forældre.

I løbet af de første seks retsdage har anklager og de to forsvarere ført i alt 33 vidner, herunder familie, venner, politi og kommunalt ansatte ? samt parrets seks børn.

Flere af anklagerens vidner vidnede i Retten til forældreparrets fordel. Blandt andet fire af de seks børn. Den ældste og den yngste søn, har hele tiden fastholdt forældrenes uskyld, mens to piger tilbage i 2012 har afgivet forklaringer til Politiet, som støttede de to søstre, der står bag anmeldelserne af forældrene.

De to piger trak imidlertid deres forklaringer til Politiet tilbage, da de vidnede i Retten, og forklarede, at de var blevet truet af deres søstre og den ældste søsters kæreste til at lyve overfor Politiet.

I den opsigtsvækkende sag kræver anklageren forældreparret idømt henholdsvis et år og seks måneder og et år og ni måneders fængsel. De to forældres forsvarsadvokater kræver frifindelse af forældrene.

I sin procedure i dag slog anklager Dorthe Laursen fast, at det ikke er usædvanligt, at børn bliver forskrækkede, når de indser de mulige konsekvenser af det de har fortalt.

- Børn er meget loyale overfor deres forældre uanset hvad, og der kan være mange grunde til at børn enten ikke anmelder deres forældre eller skifter mening, når anmeldelsen rent faktisk kommer, sagde hun.

De to forsvarere krævede i deres procedure begge forældre frikendt.

- I dansk ret skal man frifindes, hvis der er begrundet tvivl, sagde forsvarsadvokat, Carsten Hove til domsmandsretten.

- Selvom dommeren skulle være af den subjektive opfattelse at anklagede er skyldig, så skal afgørelsen hvile på en objektiv bedømmelse af beviset, og jeg mener ikke at anklagemyndigheden ikke har løftet bevisførelsen ud over rimelig tvivl, slutterforsvarsadvokaten.