Tre års fængsel til narko-bilist for trafikdrab ved Give

En 39-årig mand fra Horsens er torsdag blevet idømt tre års fængsel for uagtsomt manddrab efter en færdselsulykke den 31. juli sidste år på Midtjyske Motorvej mellem Give og Brande.

. Sagen har forud for dagens dom været behandlet over to dage i retten og der er afhørt 9 vidner.

Manden blev idømt tre års ubetinget fængsel og blev endvidere frakendt retten til at køre bil i 10 år. En reststraf efter afsoning af en dom for dødsvold begået i 2006 på ca. tre års fængsel blev ikke udløst af retten.

Han blev varetægtsfængslet efter dom. Den 39-årige modtog dommen.

- Dommen er udtryk for, at domstolene straffer hårdt mod de, der ikke kan finde ud af at tage deres ansvar som bilister seriøst. Uskyldige ? det kunne være dig eller mig - bliver ofre, når man ikke lever op til sit ansvar, lød kommentaren fra sagens anklager Pernille Aabling Andersen.

Den 39-årige mand har været varetægtsfængslet siden den 31. juli 2013, hvor han blev anholdt umiddelbart efter færdselsuheldet på Midtjyske Motorvej ved Brande.

Den pågældende dag var han på vej hjem til Horsens fra Herning med en 24-årig mand som passager. Han havde aftenen forinden været til fest og taget amfetamin, ligesom han kun havde sovet få timer.

Flere vidner har under sagen forklaret, hvordan han over en strækning på ca. 16 kilometer slingrede på vejen og kørte med høj hastighed. Dette fik to af vidnerne til at ringe til politiet og anmelde den hasarderede kørsel af en mulig påvirket bilist.