Tre børn fløjet til sygehuse med brandskader

Efter brandulykken på Sønderborg havn lørdag aften kom seks børn til skade med brandskader.

OBS! Den oprindelige artikel er 24. maj opdateret med de præcise oplysninger om antal tilskadekomne og deres alder

Et skater-arrangement på Sønderborg Havn lørdag aften sluttede dramatisk. Mange børn var samlet som tilskuere omkring en ring-of-fire, en ring af ild, som skateboarderene skulle køre igennem. Men pludselig kom ilden ud af kontrol.

- De kunne ikke få ild i ringen. Pludselig så vi væske kommen gennem luften, og folk spredtes i panik. Vi kunne se, der blev hældt vand på de unge mennesker i store mængder, fortæller Kaj Baggersgaard, øjenvidne, til TV SYD.

De første meldinger lød, at syv børn var kommet til skade, i dag oplyser politiet at i alt seks børn og én voksen til skade ved brandulykken. Alle børnene er mellem 12-14 år.

De tre af børnene fik svære forbrændinger og er alle blevet fløjet til et hospital med redningshelikopter. Ingen er i livsfare. 

- Vi ved ikke helt præcist, hvor svære forbrændingerne er, men det er nok omkring andengradsforbrændinger, siger Ole Aamann, vagtchef ved Syd- og Sønderjyllands Politi, tidligt søndag morgen til TV SYD. En skulle desuden have fået en tredjegradsforbrænding. 

Hvordan børnenes tilstand er i dag, ved politiet ikke. De tre børn med svære forbrændinger blev fløjet til Flensborg Hospital, Odense Universitetshospital og Rigshospitalet.

De tre andre børn fik lettere forbrændinger og blev kørt til Sygehus Sønderjylland.

- Deres skader er nok mellem første- og andengradsforbrændinger, siger Ole Aamann.

Også en voksen person fik lettere brandskader ved ulykken.