To mænd redder kollega ud af røgfyldt hus - nu er han død

Natten til onsdag har været travl for brandfolkene i både Sønder- og Vestjylland, der har været indsat til tre brande. Ved en brand nær Årre reddede to mænd en sovende kollega ud af et røgfyldt hus - men han er nu afgået ved døden på sygehuset.

De tre brande opstod hen over natten  i henholdsvis Brøns nord for Skærbæk,  Sønder Vilstrup syd for Haderslev og den mest dramatiske i en bygning på en minkfarm på Granlyvej ved Fåborg nær Årre, hvor en sovende mand blev reddet ud af sine to kolleger.

Her blev branden opdaget ved 03-tiden, da to ansatte ankom til en minkfarm for at begynde deres arbejde.  Ved ankomsten så de, at røg væltede ud fra den bygning, hvor deres kollega lå og sov.

- De to fik vækket deres kollega og får ham ud.  De blev alle tre kørt til sygehuset i Esbjerg for at blive undersøgt og behandlet for røgforgiftning, oplyste vagtchef Ole Aamand, Syd- og Sønderjyllands Politi, onsdag morgen til TV SYD.

Senere onsdag morgen er manden, der blev reddet ud af det røgfyldte hus, afgået ved døden på sygehuset, oplyser Syd- og Sønderjyllands Politi. 

quote

Vi mener, at han er død som følge af røgforgiftning.

Torben Kloster, leder af lokalpolitiet i Varde

- Vi mener, at han er død som følge af røgforgiftning. Vi er i gang med undersøgelser på brandstedet, siger leder af lokalpolitiet i Varde, Torben Kloster, onsdag formiddag til TV SYD.

De tre mænd er ifølge politiet alle udlændinge, der arbejder på minkfarmen.

To andre brande i nat

Nattens første anmeldelse om brand modtog politiet klokken 0.58 fra en villa i Brøns mellem Skærbæk og Ribe, hvor der var gået ild i en dekoration uden for huse.t Flammerne fik derefter fat i en havedør- men blev dog hurtigt slukket uden større skader.

Ved branden i en ubeboet landejendom i Sønder Vilstrup syd for Haderslev, er størstedelen af tagkonstruktionen gået op i flammer. 

Politiet ser ikke nogen sammenhæng i de tre brande - ud over, at de er opstået samme nat.

-  Branden i Sønder  Vilstrup kan være opstået som en kortslutning i det elektriske system eller fejl ved et oliefyr, siger vagtchef Ole Aamand, Syd- og Sønderjyllands Politi.

Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her, eller ændre din browsers indstillinger.