Tre butikker gør livet surt for tricktyve

Det er bare ærgerligt at få stjålet sit dankort. Og endnu mere ærgerligt er det, hvis nogen har luret pinkoden først. Derfor samarbejder Syd- og Sønderjyllands politi nu med tre dagligvarebutikker om at gøre livet surt for tricktyvene.

Rema 1000 på Storegade i Esbjerg, Kvickly i Haderslev og Løvbjerg i Aabenraa får alle besøg af politiet i dag. Ikke fordi de har kuk i kassen, men fordi politiet vil gøre livet surt for tricktyvene.

Tricktyve arbejder ofte i par. Den ene udvælger et offer og aflurer vedkommendes pinkode. Når offeret så forlader butikken afleder den anden tyv hans eller hendes opmærksomhed, mens den første stjæler kortet. Med både kort og kode, kan tricktyvene i løbet af de næste par timer lystigt hæve løs af det stjålne dankort, indtil offeret opdager, at det er forsvundet, og spærrer det.

Tricktyverier kan forholdsvis nemt forhindres. Derfor har er tre dagligvarebutikker, Syd- og Sønderjyllands Politi og et sikringsfirma gået sammen om at indrette butikkerne anderledes. Den nye indretning skal gøre livet surt for tricktyvene.

- Det butikkerne kan gøre er at have en diskretionslinie, og de kan sætte en ekstra skærm op, der skal beskytte folks pinkode, fortæller specialkonsulent Christian Østergård fra Det Kriminalpræventive Sekretariat i Esbjerg.

Udover en diskretionslinie ved kassen kommer der også skilte op i butikkerne, hvor kunderne advares om tricktyve, og butikkerne tjekkes for spejle, hvor tricktyvene kan aflure folks koder på afstand.

I 2014 oplevede Syd- og Sønderjylland en voldsom stigning i tricktyverier. Der var klart færre i 2015, og ved at sætte fokus på at hjælpe butikkerne med at forhindre tricktyverier håber politiet at der i de kommende år vil værre endnu færre tricktyverier.

 

Du kan her se, hvordan Kvickly i Haderslev forsøger at sikre sig mod tricktyvene (Varighed: 00:33 min.).