Tre fængslet for kvie-drab

Tre mænd er fængsleet i grundlovsforhør ved retten i Esbjerg - sigtet for ulovlig våbenbesiddelse. De tre er anholdt i forbindelse med nedskydningen af to kvier på Skallingen vest for Esbjerg. Alle tre kærede fængslingen.

Tirsdag aften blev en kvie fundet skudt på vejen ved Skallingen. Senere blev det opdaget, at en anden kvie var ramt i hovedet. Den måtte aflives af en dyrlæge.

De tre mænd er en 32-årig mand fra Blåvand-området, en 23-årig mand fra Esbjerg og en 24-årige mand fra Holstebro. Syd- og
Sønderjyllands Politi oplyser, at en fjerde mand eftersøges. Derfor vil politiet begære lukkede døre til grundlovsforhøret.

Ulovlig våbenbesiddelse er i dag en alvorlig forseelse. Med stramningen af våbenloven udløser fængsel fra et til seks år.

Vil spise kvierne?

De tre mænd sigtes også for overtrædelse af jagtloven (krybskytteri) og for hærværk. Nedskydning af andres dyr sidestilles i straffeloven med hærværk...

Det er fortsat uvist, hvorfor kvierne blev skudt, men ifølge Ritzaus oplysninger er én af teorierne, at gerningsmændene havde tænkt sig at spise de døde kvier.

Ifølge DR Esbjerg nægter mændene at stå bag kodrabene og har fortalt, at de bare var på halvøen for at sætte ruser op.