TV der bevæger dig

Tre guldmedaljer til dansk vinproducent

00:24

1 af 2

Skærsøgaard i Dons ved Kolding har netop opnået international hæder med guldmedaljer for tre af sine økologiske vine. Det er Æbleau, Cider og Calva som har opnået præmier i henholdsvis England, Danmark og Tyskland.

02:00 Luk video

Skærsøgaard er en af Danmarks mest præmierede vingårde, og har sideløbende med sine druevine også siden 2001 produceret en række danske frugtvine.

Det er især frugtvinene baseret på det danske Ingrid Marie æble, som har fået succes.

Af æblerne fremstilles en mousserende cider efter den klassiske champagnemetode. Et destillat af æbler på 41% alkohol fadlagres op til 5 år og sælges under navnet Dons Calva og en hedvin af æble sælges under navnet Æbleau.

Vinbonde Sven Moesgaard fortæller i en pressemeddelelse, at succesen blandt andet skyldes de særlige danske økologiske æbler, som vingården begyndte at vinen af for tre år siden.

Ved konkurrencens blindsmagning ved dommerne ikke, at der er tale om økologisk frugtvin. Så det er smagen og renheden, der giver medaljerne, ikke den økologiske ideologi, og det glæder vinbonden særlig meget.

Sven Moesgaard fortæller her, hvad priserne betyder (Varighed 0'26 sekunder)

 

Skærsøgaard Vin:

Beliggende ved Skærsø i Dons v Kolding.Danmarks første registrerede og autoriserede vingård.Blandt Danmarks største med 5,5 Ha. 4 ansatte.

Sortiment: Rødvin, Hvidvin, Rosé,Sød Dessertvin samt Mousserende vin hvert år siden 2001. Endvidere egne Hedvine, Drue- og Frugtbrænde-vine, Brandy, Calva, Æbleau, Cider og Likører ? også guld-ØKO-vine.

Blå druesorter:Rondo, Leon Millot, Regent,Cabernet Cortis, Frühburgunder

Grønne druesorter:Orion, Solaris, Madeleine Angevine,Zalas Perle, Souvignier Gris

Priser og Medaljer:Danmarks mest præmierede vingård.Tildelt 122 medaljer hvoraf 78 er danske medaljer og 44 internationale medaljer for de første 14 årgange, heraf 24 gange guld.Skærsøgaard mousserende vin "DON?s Brut" vandt sølvmedalje for 7. gang ved den internationale prestigerige franske konkurrence for Champagner, Effervescent du Monde i 2014.Sven Moesgaard er kåret til Årets Vinbonde i 2005, 2008 og 2013.Desuden er modtog han Vinbladet" kåringen som "Årets Vinbonde 2009, og er dermed den første danske vinbonde nogensinde, der kommer i selskab med verdens ypperste vinproducenter.Årets Vingård" og Årets Frugtvinmager i 2013.

Rundvisning og vinsmagning:April, maj, juni, sep, okt, nov: Første onsdag i måneden kl 19. 150 kr pr person. Forhåndstilmelding nødvendig.Arrangementer med vinsmagning for grupper (20 ? 90 personer) efter aftale.

Læs mere om Skærsøgaard her

Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden
Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden
Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden