Tre-For konkurrerer på ulige vilkår

Forsyningsselskabet Tre-For, som leverer varme, el og vand i Trekantområdet, kommer nu under kritik for at drive deres egen installatør-forretning, der udkonkurrerer de lokale håndværkere.

Bjarne Engelbrecht Larsen havde en rigtig kold dag i sidste uge. Der var ingen varme i huset, og derfor ringede han til sin leverandør Tre-For for at høre om, der var noget galt.

Via selskabets omstillingsbord blev han stillet om til en håndværker, som åbenbart var en del af Tre-Fors virksomhed.

Blander pengekasser sammen

De lokale håndværkere noterer, at Tre-For konkurrerer på ulige vilkår, når de tilbyder deres egne reparatører.

Det bryder de lokale håndværkere sig ikke om. Sten Jensen, kredsformand for VVS- og El-installatørernes arbejdsgivere i Trekantområdet, siger:

- Det er forkasteligt, at Tre-For blander flere pengekasser sammen.  I forvejen er det sådan - m.h.t. til el-installatørerne - at Tre-For ikke må udføre el-installatørernes arbejde. Jeg håber, at det samme kommer til at gælde VVS-installatørerne.

Vandtætte skotter

I Snoghøj bor et medlem af Energiklagenævnet: Direktør Poul Sachmann.

Han kender problemet og siger, at der skal være klare grænser mellem de virksomheder, der er i et forsyningsselskab. 

- Der skal være vandtætte skotter mellem enegiselskabet og de aktieselskaber, der måtte være en del af selskabets virksomheder.  Så er det lovligt, men hvis nogen er i tvivl om, hvorvidt der er disse vandtætte skotter, så kan de gå til Energitilsynet. Det vil måske være en fordel for del, hvis de er med i en brancheorganisation. Så er der større chance for at de bliver hørt.

Ingen kommentarer

Tre-For har i dag ikke ønsket at kommentere kritikken.