Tre lærere laver fritids-skole

Send dine børn i skole i fritiden - mod betaling. Sådan lyder tilbuddet til forældre i Vejle. Når den almindelige skoledag er slut, underviser tre folkeskolelærere i en helt ny fritidsskole.

Det er tre lærere fra Kirkebakkeskolen i forstaden Bredballe, som tilbyder privatundervisning i eget hjem under navnet Fritidsskolen, oplyser DR Trekanten.

Batter for enkelt elev

I følge Martin Juul, som er en af initiativtagerne, er det noget der batter for den enkelte elev.

- Der hvor jeg rigtig kan mærke det, er, når jeg får en elev ind, som har svært ved at sige noget i klassen. Det kan meget nemt være generthed eller usikkerhed og tit i sprogfagene er det en hurdle, man skal over. Og der mærker vi stor glæde hos forældrene, som melder positivt tilbage om, at børnene har fået nyt mod, siger Martin Juul til DR Trekanten.

Kvik nabokæægt

Hos interesseorganisationen Skole og Forældre bifalder de initiativet, men mærker slet ikke behovet for denne type privatundervisning.

- Det er første gang jeg hører om det, og det kan da være, at der kommer et behov, fordi det nu er der, fortæller formanden Mette With Hagensen.

Når forældre ønsker mere hjælp til deres børn, er det Skole og Forældres opfattelse, at de først undersøger mulighederne på skolen.

- Ellers er der måske en kvik naboknægt som går på HTX, og som kan hjælpe med matematik eller fysik, siger Mette With Hagensen.

Hun tror det bliver et meget lille tiltag, fordi vi ikke er så konkurrenceprægede. Så det aldrig som i Sydkorea, vurderer hun.