Tre mænd med rockerrelationer varetægtsfængslet i fire uger

Salg af ikke under 200 kilo hash, grov vold med baseballbat og peberspray og afpresning for 600.000 kroner. Det er baggrunden for varetægtsfængslingen.

Mændene blev anholdt efter en større politiaktion i Horsens tirsdag. Ved aktionen blev i alt fem mænd mellem 27 og 38 år anholdt. Politiet vurderer, at de har relationer til bandegrupperingen Satudarah. To mænd blev løsladt, men tre mænd på henholdvis 27, 32 og 32 år er nu blevet varetægtsfængslet efter onsdagens grundlovsforhør ved Retten i Horsens.

- Alle tre mænd er varetægtsfængslet i fire uger. Det sker for ikke at påvirke sagens efterforskning. Den ene 32-årige er endvidere tilbageholdt, fordi politiet frygter, at han vil gentage lignende kriminalitet, siger specialanklager hos Sydøstjyllands Politi, Anja Hedegaard Nielsen, til TV SYD.

De tre mænd med rockerrelationer er sigtet for grove forseelser.

quote

Den ene 32-årige er endvidere tilbageholdt, fordi politiet frygter, at han vil gentage lignende kriminalitet.

Anja Hedegaard Nielsen, specialanklager, Sydøstjyllands Politi

- Mændene er alle tre sigtet for at have udøvet vold af særlig grov, brutal eller farlig karakter - under anvendelse af baseballbat og peberspray. Derudover er de siget for afpresning for 600.000 kroner, forklarer specialanklageren.

Den ene af de 32-årige er endvidere sigtet for et stort narkotikasalg.

- Han sigtes for salg af ikke under 200 kilo hash, slutter Anja Hedegaard Nielsen.

Ingen af de tre mænd har kæret kendelsen om varetægtsfængsling.