Tre millioner kroner skal redde historisk flyhangar

En statsejet flyhangar fra 1. verdenskrig er i forfald og kræver en stor sum penge, hvis det skal reddes. I dag så folketingspolitikere nærmere på projektet.

Det er godt 100 år siden hangaren ved Tønder var i brug. Dengang var området tysk og hangaren blev brugt til de store tyske zeppelinere under 1. verdenskrig.

Tidens tand har sat sit præg på hangaren, der i dag er ejet af den danske stat, og som ikke har holdt den ved lige i alle årene. Dele af taget er faldet ned, og der skal snart gøres noget, hvis man skal sikre den historiske bygning fra at styrte sammen.

En forening af historiske ildsjæle vil gøre bygningen til et museum. Derfor har de søgt støtte til projektet. tre mio kr. skal de bruge for at kunne byde publikum indenfor.  

Tønder Kommune bakker op, og i dag fik hangaren besøg af tre folketingsmedlemmer, der også viste stor interesse for den gamle bygning.  

- Jeg har foreslået finansministeren, at man i forbindelse med finanslovsforhandlingerne afsætter tre millioner kroner til flyhangaraen, siger Henrik Frandsen (V) til TV SYD.

Men selvom mf’erne ikke havde pengene med i lommen i dag, så har man visioner for hangarens fremtid. 27. juni 1920 blev der nemlig holdt en stor genforeningsfest i det tyske miltærkompleks hangaren var en del af.

- Den fest har vi da planer om at gentage i 2020. Og der har jeg inviteret de tre folketingspolitikere til at være en del af den fest, siger Henrik Frandsen.