Minkavlerformand ramt: Tre farme har nu coronasmitte i Hedensted Kommune

I dag er det kommet frem, at tre minkbesætninger i Hedensted Kommune er smittet med corona. To af dem tilhører formanden for Danske Minkavlere, Tage Pedersen.

Corona-smitten breder sig som en steppebrand blandt mink og mennesker. Umiddelbart er det værst for minkene, for de bliver slået ihjel med kort varsel.

quote

Jeg vidste, at det ville ramme mig før eller senere. Jeg håbede bare, at kunne nå at flå mine mink inden.

Tage Pedersen, minkavler og formand for Danske Minkavlere

I dag kom det frem, at smitten nu også er nået til Hedensted Kommune, hvor tre farme er ramt. To af dem tilhører formanden for Danske Minkavlere, Tage Pedersen.

Ikke nået at pelse

- Jeg vidste, at det ville ramme mig før eller senere. Jeg håbede bare, at kunne nå at flå mine mink inden, men det lykkedes ikke. Jeg har flået nogle, men der er stadig en del tilbage, fortæller Tage Pedersen.

Også en lille håndfuld af de ansatte på de to farme er smittet med corona, og det er ikke det eneste.

- Det er ligeså træls, at det går ud over naboerne, altså de minkfarme, der ligger indenfor en radius på 7,8 kilometer, siger minkformanden.

Og hvordan smitten er kommet til Hedensted er ikke til at forstå.

- Det er helt uforklarligt, fortæller Tage Pedersen, der også i går måtte lukke Copenhagen Fur, der er verdens største pelsauktion og stedet, hvor danske minkavlere sælger deres mink.