Tre mistænkte IS-tilhængere anholdt i Slesvig-Holsten

Tysk politi har anholdt tre syriske mænd med tilknytning til terrorbevægelsen Islamisk Stat kun 170 kilometer fra den dansk-tyske-grænse.

Tre mænd er blevet anholdt I Tyskland, mistænkt for at være sendt til Europa af terrorbevægelsen Islamisk Stat “enten for at udføre et angreb, de er blevet informeret om eller vente på yderligere instruktioner”. Det oplyser den tyske anklagemyndighed ifølge Reuters.

De tre mænd på 17, 18 og 26 år blev anholdt i dag i den tyske delstat Slesvig-Holsten, der grænser op til Danmark. Anholdelserne fandt sted i de små byer Ahrensburg, Gross-Hansdorf og Reinfeld 170 kilometer syd for den dansk-tyske grænse.

Myndighederne mener, at mændene i november 2015 blev sendt til Tyskland af Islamisk Stat, og at de ventede på at modtage instruktioner til et forestående angreb.

Forbindelse til Frankrig

Der foreligger ikke umiddelbart information om, hvor et angreb skulle finde sted.

- Ud fra det, man ved på nuværende tidspunkt, peger forbundspolitiets efterforskning på en forbindelse til gerningsmændene bag angrebet i Paris i november 2015, siger Tysklands indenrigsminister, Thomas De Maiziere.

Han fortalte på et pressemøde tirsdag, at de tre anholdte personer alle brugte den såkaldte Balkan-rute til at komme til Tyskland under dække af at være flygtninge.

Ifølge anklagemyndigheden blev de tre mænd anholdt af et hold af specialstyrker støttet af op imod 200 politifolk.

- Ud over anholdelserne er der beslaglagt et meget omfangsrigt materiale, siger en talskvinde for det føderale tyske kriminalpoliti BKA ifølge den tyske tv-station ARD. 

Ifølge de foreløbige meldinger fra politiet skulle de anholdte være blevet udstyret med pas og penge samt mobiltelefoner med installerede kommunikationsprogrammer af IS. Tyskland modtog i 2015 over en million asylansøgere. Mange af dem flygtede fra konflikten i Syrien.