Tre myndigheder vil jagte vognmænd

Tre myndigheder har indgået et samarbejde om øget jagt på brodne kar i vognmandsbranchen. Samarbejdet er et resultat af en række storvognskontroller, bl.a. ved den dansk-tyske grænse, sidste år.

- Øget kontrol har længe været et ønske fra erhvervet, så myndighederne kan få bugt med de brodne kar, sier kontorchef Niels Remmer, Trafikstyrelsen. Samarbejdet mellem de tre myndigheder er et skridt i den retning.

Razziaer sammen

De tre myndigheder er Rigspolitiet National Beredskabsenhed, Skat og Trafikstyrelsen.

De tre instanser holder razziaer sammen, bl.a. ved Oksekær rastepladsen tæt på grænsen. De kan på stedet undersøge, om en vognmand overholder de gældende regler. MYndighederne udveksler oplysniner om virksomheden - og efterfølgende koordineres tilsynet med vognmandsfirmaet.

Kan miste tilladelser

- Grove overtrædelser kan få store konsekvenser for en vognmandsvirksomhed, siger Niels Remmer. I yderste konsekvens kan det betyde, at virksomhedens vognmandstilladelser bliver tilbagekaldt.

De tre myndigheder har afprøvet samarbejdet ved en række "vejkant- kontroller" i 2011. Og resultaterne har været så gode, at samarbejdet vil fortsætte i de næste to år.