Tre procent flere får tilbudt studium i Syddanmark

12.506 unge har i nat fået tilbudt en studieplads i Region Syddanmark. Det er tre procent flere end sidste år.

Den Koordinerede Tilmelding (KOT) har analyseret tallene forfra og bagfra. I det fyldige materiale kan du bl.a. se, to tredje-dele af de, som har fået tilbudt en studieplads i Region Syddanmark kommer fra regionen.

 Alle landets regioner har oplevet en vækst i optaget på de videregående uddannelser. Væksten har været højest i Region Sjælland med en stigning på 4 pct. Herefter følger Region Syddanmark med en stigning på 3 pct. Uddannelses- og forskningsminister Ulla Tørnæs glæder sig over den udvikling:

- Regeringen arbejder målrettet på at skabe et Danmark i bedre balance. For adgang til kvalificeret arbejdskraft i hele landet er en afgørende forudsætning for vækst og udvikling. Derfor er det rigtig gode nyheder, at der en stigning i optaget på uddannelser med lav ledighed, og at stigningen i optaget findes over hele landet. Det tegner rigtig godt for fremtidens vækst og velfærd, siger Ulla Tørnæs.

I TV SYDs område er Esbjerg den største studieby. Her er 1.706 fået tilbudt en studieplads. Kolding er næststørst med 1.169 pladser, foran Horsens (1.004), Vejle (761) og Sønderborg (503).

Sønderborg, Kolding og Fredericia Kommuner har mistet studerende. Nedgangen er størst i Sønderborg, som i år har kunnet tilbyde 16 pct. færre et studium. Her er bl.a. sygeplejeuddannelsen lukket.

Vejle har fået 9 pct. flere studiepladser.