Tre sager: Trusler og vold mod politiet i nattelivet

Syd- og Sønderjyllands Politi har haft hele tre sager med vold eller verbale trusler mod politifolk fra nattelivet i Esbjerg og Varde.

- Der har været masser af fulde folk på gaderne, fortæller vagtchef Torben Møller til TV SYD. Så vi har haft virkelig travlt.

Alvorligst er måske en sag fra Esbjerg fra kl. 1.39. To kvinder på 22 og 21 år kom i slagsmål på Old Irish Pub i Skolegade. Den 21-årige smed isterninger i hovedet på den anden kvinde og slog med glasset, så den

22-årige fik en flænge på tre centimeter i hovedet.

Men her stoppede det ikke. Den 21-årige blev anholdt og blev visiteret af en kvindelig betjent på politigården i Esbjerg. Pludselig og helt umotiveret slog hun betjenten i hovedet.

Den kvindelige betjent blev kørt til undersøgelse på skadestuen, og kvinden sigtes for kvalificeret vold på værtshuset og vold mod tjenestemand.

- Juristerne har ikke vurderet, at der var grundlag for fængsling, men kvinden er sigtet og kan formentlig se frem til en fængselsdom, siger vagtchefen.

Smadrede forrude i politibil

I Varde udviklede en situation sig dramatisk ved seks-tiden. En flok på 15-20 var stimlet sammen på Torvet. En politipatrulje kom til stedet - og bilen blev parkeret.

En 27-årig mand knuste forruden på patruljevognen med en spiritusflaske. Han blev anholdt.

- Så opstod der en oppisket stemning på Torvet, så patruljen måtte tilkalde assistance. Der blev sendt bl.a. en hundepatrulje fra Esbjerg, fortæller vagtchef Torben Møller til TV SYD.

Under optrinnet forsøgte en 18-årig mand at befri den 27-årige fra patruljevognen. Han blev også anholdt.

- Bagefter truede han betjentene med forskellige voldsomme ting og sagde en masse grimme ord. Han sigtes for trusler, oplyser vagtchefen.

Min bror vil brænde jer af!

Det samme bliver en mand, som blev anholdt i Skolegade i Esbjerg kl. 4.32.

- Han truede med flere ting, som han ville gøre ved betjentene bagefter. Bl.a. ville hans bror komme og brænde dem af, siger vagtchefen.

Den anholdte blev anbragt i detentionen for at sove rusen ud.