Tre skoleklasser fyrede den af i fyrværkerikonkurrence

19.000 skoleelever har deltaget i en landsdækkende video-konkurrence, hvor eleverne skal advare mod fyrværkeriskader. Tre klasser fra to lokale skoler løb med præmien.

Igennem de seneste måneder har landets skoleklasser haft gang i skuespil, kamera og sang for at lave 318 kampagnevideoer, der skal forebygge fyrværkeriskader – især hos børn og unge.

Da vi skød nytåret ind til 2017 endte 267 danskere på hospitalet med fyrværkeriskader. I 89 af tilfældene var der tale om børn og unger under 15 år. Derfor har Sundhedsstyrelsen og Sikkerhedsstyrelsen sammen lavet kampagnen og konkurrencen Raketvidenskab, hvor skoleklasserne har dystet mod hinanden i at lave den bedste kampagnevideo.

Tre af de 10 vindervideoer kommer fra to skoler i Syd- og Sønderjylland, nemlig 2.a på Over Jerstal Skole i Vojens og 0.c. og 6.c på Hældagerskolen i Vejle. Dermed har eleverne i klasserne vundet en tur i biografen.

- Vi fik besked her til middag, og børnene jublede og blev så glade. De har selv lavet sangen, teksterne og tegningerne, og de har helt sikkert lært noget igennem kampagnen, siger børnehaveklasseleder på Hældagerskolen Ann Lee Gravesen til TV SYD.

Her kan du se 0.c. på Hælagerskolens vindervideo. 

Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her, eller ændre din browsers indstillinger.