Tre spillere er fyret for matchfixing

Kirill Starkov, Tyler Mosienko og Dennis Jensen er færdige i Esbjerg Energy efter en matchfixingsag.

Tre spillere har fået sparket i ishockeyklubben Esbjerg Energy, efter at de har været involveret i matchfixing.

Det drejer sig om topscorer Kirill Starkov, den canadiske angrebsprofil Tyler Mosienko, samt målmanden Dennis Jensen.

Sagen stammer fra en ligakamp mellem Esbjerg og Rungsted 3. januar, hvor de tre spillere havde satset penge på, at Rungsted ville score i første periode.

Det væddemål gik glat hjem, idet nordsjællænderne vandt perioden med 3-2.

Esbjergs formand Christian Rølmer Christensen er ærgerlig over sagen:

- Vi indskærpede over for spillerne allerede ved sæsonstarten i 2013, at de fremover ikke måtte spille på resultatet eller delresultater i egne kampe. Det overrasker mig, at der så alligevel er tre spillere, der gør det et halvt år efter sæsonstarten, siger han.

- Det er ærgerligt for både spillerne og os, at vi nu er nødsaget til at opsige deres kontrakter, men vi har på intet tidspunkt været i tvivl om det rigtige i straks at henvende os til DIU og DIF med sagen, da vi fik en henvendelse fra en af de andre spillere på holdet om hans mistanke.

- Forhåbentlig kan sagen tjene som en påmindelse til andre aktive både i vores og andre sportsgrene om, at forbuddet mod spil på egne kampe skal tages og vil blive taget alvorlig, siger Christian Rølmer Christensen i en pressemeddelelse.

Esbjerg Energy lader det nu være op til Danmarks Ishockey Union at fastlægge, hvilken straf de tre spillere skal have.

Det står klart, at de ikke kommer til at spille mere for Esbjerg, og det må siges at være et hårdt slag for klubben.

Starkov er nummer to på ishockeyligaens aktuelle topscorerliste, mens Mosienko er nummer fire.

Karantæne

Hvis Kirill Starkov får karantæne af DIF for matchfixing, vil han få en tilsvarende karantæne på landsholdet.

Ishockey-spilleren Kirill Starkov vil få karantæne fra landsholdet, hvis Danmarks Idrætsforbund (DIF) vælger at udstede karantæne til ham i ligaen for at have udført matchfixing.

- Han er ikke aktuel på landsholdet lige nu, og det ved jeg ikke, om han ville være, hvis der ikke var den her sag. Han er ikke udtaget til turene til Østrig og Frankrig, siger direktøren for Danmarks Ishockey Union, Enver Hansen.

- På et tidspunkt falder der en afgørelse fra DIF, og jeg går ud fra, han får en karantæne, og vi vil også give ham karantæne fra landsholdet på den tilsvarende længde, lyder det.