TREFOR sætter fokus på mental sundhed

Energikoncernen TREFOR, som har 580 ansatte, har gjort sig fortjent til at få sit sundhedscertifikat fornyet. Virksomheden har bl.a. sat fokus på den mentale sundhed.

TREFOR fik for første gang SundhedsCertificeringen i 2012 med sin støtte til motion og en energibar, hvor medarbejderne kan forsyne sig med frygt og grønt.

Sidste år valgte koncernen at sætte fokus på den mentale sundhed og stress. Det skete bl.a. gennem interaktivt teater.

- Indtil begyndelsen af 2013 kunne man finde info om stress på vores intranet, men med forumteater og yderligere aktiviteter fik vi skabt dialog om emnet, forklarer HR-assistent Kathrine Flink Isager Hansen, som har ansvaret for sundheds-indsatsen.

Skuespillere optrådte med en række episoder, som var lavet på baggrund af samtaler om dagligdags-situationer. Medarbejderne blev gennem stykket præsenteret for forskellige dilemmaer og spørgsmål om trivsel og mental sundhed.

SundhedsCertificeringen uddeles af Dansk Firmaidrætsforbund. Det skal fornyes hvert andet år.

- TREFOR er én af de mest ambitiøse virksomheder, som vi arbejder sammen med, fortæller Trine Kyed, sundhedskonsulent hos Dansk Firmaidrætsforbund. De er fokuserede, engagerede og gode til at organisere deres indsatser. Det betyder blandt andet, at de har en sund strategi for alle medarbejdere året rundt.

I år har firmaet indført en Sundheds-cup ? en kop, som medarbejderne får, når de har optjent fire sundhedspoint. Desuden tilbydes alle et personligt sundhedstjek.

Og medarbejderne har taget godt imod ideen med den mentale sundhed:

- Det er ikke alle, som ønsker at være med til spinning hver uge eller deltage i halvmaraton. Vi oplever, at vi rammer bredere og får flere med nu, hvor vi har italesat den mentale sundhed og blandt andet udbyder mindfulness, fortæller Kathrine Flink Isager Hansen.

 

FAKTA OM SUNDHEDSCERTIFICERING

En SundhedsCertificering® er et kvalitetsstempel fra Dansk Firmaidrætsforbund til virksomheder, som lever op til fastlagte krav på Sundhedsstyrelsens indsatsområder: kost, rygning, alkohol, motion og stress.

En SundhedsCertificering® gælder i to år, hvorefter virksomheden skal recertificeres.