TV der bevæger dig

Trekantområdet spiser moderne

Der er forskel på folk, også når det gælder madvaner. I Trekantområdet spiser folk mere moderne og økologisk mad end resten af Syd- og Sønderjylland.

I Horsens, Hedensted, Vejle, Frederica og Kolding spiser man mere økologisk og moderne end i resten af Syd- og Sønderjylland. Foto: Kim Gram, TV SYD

1 af 2

Madvarer med det røde økomærke bliver gerne lagt ned i indkøbskurven, hvis man spørger folk fra Trekantområdet. Her kan man nemlig godt lide at være med på madmoden. I hvert fald mere end de kan helt i syd og vestpå.

Men det er der faktisk en ret god forklaring på.

- Nye madmoder har det med at starte i København. Så breder det sig op til Nordsjælland og over til Aarhus, hvorfra det breder sig til resten af Jylland. Vi kan se, at det trækker ned fra Aarhus gennem Horsens, Vejle og resten af østkysten, før det kommer til den sydvestlige del af Sønderjylland, siger analysechef i Coop Lars Aarup til TV SYD.

Men det er ikke bare begejstringen over de økologiske madvarer, der gør det nordøstlige hjørne af Syd- og Sønderjylland moderne.

Læs også Rundstykker hitter i Sønderjylland

Til frokost er man f.eks. mere tilbøjelig til at spise flutes med salat, rejer eller bacon. Og til aftensmad spiser man 15 procent mere and, 27 procent mere bladselleri og 12 procent mere melon end resten af det syd- og sønderjyske. Det viser tal fra Coops kundeundersøgelse om danskernes madvaner.

 

Sønderjyder er rigtig glade for rundstykker.