Triatlon-talent drømmer om OL-medalje

For nylig blev han nummer 4. i et stort triatlon-stævne i Stockholm, hvor han dystede mod nogle af de bedste i verden. Nu venter OL.

Andreas Schilling er ved at gøre sig klar til den konkurrence, enhver elite idrætsmand eller kvinde drømmer om.

De Olympiske Lege. OL i Rio.

Som en af 8 atleter fra Syd- og Sønderjylland er han udtaget til at deltage i OL i Rio, der løber af stablen d. 5. til 21. august.

Andreas Schilling er nummer 20 på verdensranglisten for triatleter, og derfor er hans første mål, en placering i top 20.

 - Jo, drømmen er da helt klart at få medaljer, men jeg vil være tilfreds med en plads i top 20 og på en god dag blandt top 10, siger han til TV SYD.

 I dag har han hviledag, og er hjemme hos sine forældre i Fredericia. På væggen udenfor hans barndomsværelse hænger en plakat, der har inspireret ham til at holde fast i sin sport, selv når det var hårdt.

- Det er den her plakat med Peter Sandvang, der var mit store idol da jeg startede. På den har han skrevet: Til Andreas: Følg dine drømme!" fortæller Andreas Schilling til TV SYD.

Og det har han gjort. I en grad, hvor han har droppet sit universitetsstudie, for at koncentrere sig 100% om sporten.

Det er måske ikke alle forældre, der ville billige sådan et valg, men Andreas Schillings mor er stolt af ham.

- Jeg er stolt af det, han har opnået, og den lange proces han har været igennem, og at han har kunnet gennemføre det her projekt. Når man er ved siden af sådan en top idrætsmand, så finder man ud af, hvor meget, der faktisk koster. Det kræver nolge knivskarpe valg i forhold til, hvordan man skal leve sit liv, siger Jette Schilling Larsen til TV SYD.

De næste seks uger står i træningens tegn for Andreas Schilling. Hans OL-debut sker d. 18. august kl. 11, Rio-tid.