Tricktyve er på spil i flere byer i den travle julehandel

Tricktyve er på spil i den travle julehandel. Syd- og Sønderjyllands Politi efterforsker tricktyverier eller forsøg på det i Haderslev, Gram, Brørup, Jels og Holsted.

Syd- og Sønderjyllands Politi advarer lørdag om, at tricktyve er på spil i ly af den travle julehandel. Politiet efterforsker foreløbig tricktyverier eller forsøg på det i Haderslev, Gram, Brørup, Jels og Holsted.

- Vi har modtaget en stribe anmeldelser om tyve og tricktyve i supermarkeder. Det er hovedsaglig gået ud over ældre mennesker. Ofte følges det velkendte mønster, hvor det mulige offer distraheres eller forvirres, mens tyveriet begås af en eller flere gerningsmænd i samarbejde, siger vagtchef Mads Leervad Dammark, Syd- og Sønderjyllands Politi, til TV SYD.

Det er ofte Dankort, der stjæles og narres fra folk - og ved hjælp af en afluret kode, hæves der lynhurtigt kontanter, inden tyveriet bliver opdaget og kortet spærret.

Han opfordrer både butikspersonale og kunder til at være særligt opmærksomme, efter at politiet har modtaget flere anmeldelser om tyverier og tricktyverier i supermarkeder. 

Otte gode råd

Syd- og Sønderjyllands Politi peger på otte gode råd, som er nemme at huske, og som samtidig gør det sværere at være tyv og tricktyv:

  • Efterlad ikke din pung eller taske i indkøbsvogn eller kurv. 
  • Brug kontaktløs betaling, når det er muligt. 
  • Brug en hånd til at dække over indtastningen af pinkoden. 
  • Bed personerne bag dig om at træde et par skridt tilbage, så de har sværere ved at spotte pinkoden. 
  • Vær opmærksom på personer, der virker til at være mere interesserede i din betaling end i varerne på hylderne nær kassen. 
  • Lad være med at have tegnebog/betalingskort i en yderlomme. Og kan du lyne eller lukke lommen med værdierne, så gør det. 
  • Vær ekstra opmærksom hvis nogen støder ind i dig eller forsøger at distrahere dig.
  • Det sker, at tricktyve lægger en pengeseddel på gulvet og spørger om den er din – for at aflede din opmærksomhed. Vær ekstra opmærksom på dine værdier i sådanne situationer.