Trille holder festtalen

Kvindesagens troubadur fra 70'erne - Trille - holder festtalen, når Kvindernes Internationale Kampdag mandag aften skal fejres i Haderslev. Omkring 200 ventes at medvirke i markeringen af kampdagen.

Otte organisationers lokalafdelinger i Haderslev står bag festen, som har været holdt de seneste seks år. Det er Mellemfolkeligt Samvirke, Amnesty International, Sprogcentret, Soroptimisterne, Rehabilteringscentret for torturofre, Bund Deutscher Nordschleswiger, Integrationsrådet og Dansk Flygtningehjælp.

Et vedkommende kulturmøde

Arrangementet i Haderslev henvender sig både til nydanske og etniske danske kvinder - og til mænd med lyst til et "varmt, festligt og vedkommende kulturmøde".

100 år med kvindekamp

Arrangørerne venter stort fremmøde i dag, fordi det er 100 år siden der i København blev taget initiativ til et kvindemøde i Folkets Hus - det senere Ungdomshus på Jagtvej.

Trille, som de fleste husker fra tvs børneprogrammer i 80'erne, er i dag foredragsholder. Hun er aftenens hovedtaler med emnet: ?Kvindeliv i 100 år ?kvindeliv her og andre steder?.

TV SYD er med til festen

Programmet omfatter også teatergruppen 5240ActNow fra Vollsmose, som underholder om fremmedhed.

Arangementet begynder med fællesspisning. Og TV SYD sender direkte fra festen kl. 19.30.