Trist nyt fra Smedager: Storkeungen er død

Tommy og Annikas storkeunge, der tirsdag udklækkede, er død - blot 24 timer efter den kom til verden.

Den lille storkeunge, der tirsdag udklækkede til stor glæde for alle, som følger med i Tommy og Annikas liv, er død. Det viser TV SYDs live-kamera fra reden, hvor ungen ligger helt stille.

quote

Vi havde en lignende situation for fire år siden, hvor det regnede så meget, at der stod vand i reden. Der døde alle ungerne – det, håber vi ikke, sker i år.

Mogens Lange, storkeekspert, storkene.dk

Mogens Lange, storkeekspert, storkene.dk, bekræfter dødsfaldet.

- Den er kølet så meget ned, at den er død af det. Der er desuden faldet så meget vand i reden, at den er iskold, og så kan ungen ikke overleve, siger Mogens Lange til TV SYD.

Nu håber Mogens Lange bare, at tørvejret når at komme, inden de nye unger udklækkes.

- Vi skal håbe på, at reden bliver tør og varm igen, for hvis der kommer nye unger nu, så går det samme vej. Det skal så hurtigt som muligt blive bedre vejr, og så skal vi håbe på, der går noget tid, inden de næste æg klækker, siger Mogens Lange.

Dog er det endnu ikke gået så galt som sidste år, hvilket Mogens Lange naturligvis helst også gerne vil undgå.

- Det er hårdt sådan en dag her. Det, der kommer til at ske nu, er, at ungen vil blive smidt ud af reden inden længe. Vi havde en lignende situation for fire år siden, hvor det regnede så meget, at der stod vand i reden. Der døde alle ungerne – det, håber vi ikke, sker i år, fortæller Mogens Lange.