Trusler mod restauratør efterforskes

Det må være den samme person, der har sendt dødstrusler til ejeren af restaurant Vejlegården, mener politiet.

Vedkommende har set sig så gal på ejeren af restaurant Vejlegården i en sådan grad, at vedkommende har sendt ni dødstrusler med posten. Det vurderer lokalpolitiet i Vejle, fordi dødstruslerne er så ens.

- Der er stor sammenfald i den måde, brevene er skrevet på, ordvalg og layout. De ligner hinanden utrolig meget, så vi arbejder ud fra en teori om, at det er den samme person, siger Carsten Thostrup, der er leder af lokalpolitiet i Vejle, til Ritzau.

Dødstruslerne kommer i kølvandet på en opsigelse af overenskomsten med 3F. Ejer Amin Skov tegnede i stedet en overenskomst med Kristelig Fagbevægelse. 3F svarede igen med en blokade, der har varet siden marts.

I et af brevene modtog Amin Skov også en patron. I patronbrevet kalder afsenderen restauratøren for "en skide abekat", der "skal dø og brænde op i helvede din satans yngel".

Afsenderen af truslerne holder dog på formerne til sidst og afslutter med et "med venlig hilsen HD". Det får politiet til kun at lede efter én person, men lokalpolitiet vil ikke helt udelukke flere gerningsmænd.

- Hvis det ikke er den samme person, så må personerne være tilknyttet hinanden, for det kan ikke lade sig gøre at lave truslerne så ens, hvis man sidder i øst og vest, fortæller Claus Thostrup.

Tekniske undersøgelser af patron og brevet skal nu lede politiet på sporet af afsenderen. Samtidig skal vidner hjælpe efterforskningen på vej.

- Vi snakker nu med postvæsnet og restauratøren samt ser på et par tekniske undersøgelser af brevene og patronen. Men der er endnu ikke noget, der peger på en gerningsmand, forklarer politiet.

Ejeren af restauranten ser kampen mod 3F som en "frihedskamp", og han agter at fortsætte, indtil han vinder eller må lukke.