Trusselsbrevsproduktion er blevet danskernes nye hobby

Satiriker-parret WulffMorgenthaler laver grin med de mange trusselsbreve, der florerer i konflikten omkring Vejlegården.  

På hjemmesiden www.heltnormalt.dk under Politiken præsenterer WulffMorgenthaler "BreakingNews" en artikel med overskriften: "Trusselsbrevsproduktion er blevet danskernes nye hobby".

Og så går det ellers derudaf med sort satire:
 
"Man behøver ikke at kunne stave særligt godt og så er det jo en rigtig hyggelig regnvejrs-aktivitet for hele familien", forklarer en anonym trusselsskribent.

Artiklen:

"Henter du ikke lige en patron mere, lille skat?", beder Berit Bürmeister (efternavnet er opdigtet) sin 8-årige datter, Ida Larsen, der glad henter en patron mere ude fra bryggerset.

Overalt i Danmark samles familier om at producere truende breve til de implicerede parter i Vejlegården-konflikten.

Dog kan det være lidt svært at vælge side, erkender Berit Bürmeister: "Her i hjemmet holder vi med 3F. Når 3F-medlemmerne får højere løn, betaler de mere i skat - og på den måde mener jeg, at kommunen så må have flere penge til min overførselsindkomst".

Trusselsbreve giver selvtillid

Kreativiteten er stor i det lille hjem. Kartoffelmel, der kan minde om miltbrand drysses i kuverter og selv familiens labrador, Mulle, har bidraget med fæces møjsommeligt samlet op i en lille pose, der vedlægges brevet.

"Der er jo ikke andespil oppe i hallen hver dag og når det regner som det gør, må man underholde sig indendøre. Så står valget jo mellem det her og ludo", forklarer Berit, der også mener at skrivningen har givet hende fornyet selvtillid.

Fordel at være ordblind

"Jeg er jo lidt ordblind, men det er faktisk en fordel i sådanne breve. Normalt når jeg skriver inde på Nationen! er folk utroligt negative og skriver ting som: "Jeg forstår ikke hvad du skriver?" og "Hvem er Henning Thorningsmidt?". Det er meget ubehageligt".

"Men et godt trusselsbrev ved man vil blive læst igen og igen. Og når det så bliver givet videre til politiet læser de det jo igen og igen".
"Og så skal De prøve at gætte hvem det er fra ligesom med et gækkebrev", råber den euforiske datter Ida, mens hun forsigtigt 'dupper' brevet med et blodigt kalvehjerte.
"Og hvis man har været rigtigt dygtig kommer det i avisen", ler Berit Bürmeister. "Ligesom en vejrtegning i TV2Lorry. Bare uden præmier".