Tulle og Trane i tæt infight om asyl- og indvandringsgaranti

Kristian Thulesen Dahl (DF) og Ellen Trane Nørby (V) debatterede mandag aften tilslutningen til EU's fælles asyl- og indvandringspolitik.

Dansk Folkepartis Kristian Thulesen Dahl og Venstres Ellen Trane Nørby debatterede mandag om man kan stole på ja-partiernes garanti om ikke at tilslutte sig EU's fælles asyl- og indvandringspolitik.

Et ja på torsdag betyder nemlig, at det er Folketinget, som afgør, om vi skal være en del af EU's fælles asyl- og indvandringspolitik. Og der har ja-partierne garanteret, at der kommer en folkeafstemning, hvis vi skal tilslutte os EU's fælles asyl- og indvandringspolitik. Den garanti gav Kristian Thulesen Dahl (DF) dog ikke meget for.

- I har jo lavet en aftale, hvor I skriver, at I vil bringe Danmark så tæt på kernen af EU-samarbejdet som muligt. Og det er svært at forestille sig, uden at I også pønser på, hvornår I kan bringe EU’s fælles asyl- og indvandringspolitik ind, mente Kristian Thulesen Dahl.

Ellen Trane Nørby gav dog ikke meget for Kristian Thulesen Dahls forestillinger om garantien.

- Vi kunne i morgen tage det i Folketingssalen. Det har vi ikke gjort, fordi vi har lavet en politisk garanti, som vi giver omkring asyl- og indvandringspolitikken. Jeg ved godt, at du gerne vil prøve og underminere den og sige, at man ikke kan stole på politikkere. Det synes jeg egentlig, er et dårligt og ærgerligt signal at sende, sagde Ellen Trane Nørby.

Du kan se hele debatten øverst i artiklen.

Kristian Thulesen Dahl og Ellen Trane debatterer frem mod folkeafstemningen den 3. december