Turistfolk: Bekymrede over forurening

Det er yderst uheldigt for vores område. Og når du har naturen, vandet, floraen og faunaen som kerneproduktet, så er vi meget bekymrede, siger udviklingskonsulent Anders Johansen, Destination Lillebælt, til TV SYD.

Meldingerne om den voldsomme forurening af en del af den populære badestrand i det østlige Fredericia har givet panderynker i den nye organisation, som har Naturpark Lillebælt som pilotprojekt.

- Vi får et område, som er mindre tilgængeligt, plus at det skaber en dårlig historie nationalt og måske internationalt, fortsætter Anders Johansen. Og det må vi gøre alt for, at det ikke sker.

- Det er jo bare en sort plet pkå det ellers fine naturkort, vi har. Men lad os nu håbe, at der bliver taget hånd om det, så vi også fremover kan køre frem med fuld fart på vores naturpark og naturmuligheder og oplevelser, som vi har.

Området ved Shells olieterminal er forurenet massivt med olie-produkter, som er sivet ud fra tankanlæggene gennem mange år. Fredericia Kommune har sat afspærringer op omkring olie-terminalen. Herpå står, at forureningen ventes fjernet i 2016.

Hør hvad forureningen kan betyde for turismen (Varighed: 1:10)