TV SYD-direktør: Det tager tid at finde folkesjælen i en landsdel

TV2-regionerne inviterer dig til folkemøde. Du skal nemlig være med til at bestemme, hvordan dine licenskroner bliver brugt, og hvordan regionale medier skal levere nyheder til dig. Vi henter dig - næsten - hvor du bor.

Den 8. maj holder TV2-regionerne et folkemøde om public-services rolle i provinsen. Kulturminister Mette Bock, sangeren Simon Kvamm og tv- og radiovært Esben Bjerre kommer og debatterer med fremmødte.

Betina Bendix, direktør for TV SYD, opfordrer alle til at komme.

quote

Der er ikke mange mediehuse tilbage, der styres fra det område, de sender fra. Det gør TV SYD stadig, og det gør vi, fordi vi gerne vil være tæt på vores seere

Betina Bendix, direktør, TV SYD

- DR fjernstyrer alle sine regionskanaler fra hovedsædet i København. JydskeVestkysten styres fra Vejle, selvom det jo egentlig ligger i Esbjerg. Der er ikke mange mediehuse tilbage, der styres fra det område, de sender fra. Det gør TV SYD stadig, og det gør vi, fordi vi gerne vil være tæt på vores seere, fortæller Betina Bendix.

Medielandskabet har ændret sig meget de seneste år, især på lokalplan. Lokalmediernes administrationer flyttes til større byer, hvor de skal fjernstyre, hvad du ser, hvornår og hvordan. Når beslutninger skal træffes og meninger høres foregår det som ofte i København, hvor kun medieverdens topfolk har noget at skulle have sagt.

quote

Ved at komme til høringen den 8. maj, kan seerne vise politikerne, at de gerne vil have lokale nyheder fra lokale medier

Betina bendix, direktør, TV SYD

TV2-regionernes public-service høring i Herning vil lave om på dette. Mødet er åbent for alle og enhver – ganske gratis.

- Vi ved, hvad der rører sig i området, for vi bor og lever blandt de mennesker, vi er til for. Der eksisterer fordomme om alle dele af landet, men de fordomme kan altså ikke viskes ud på en éndags udflugt fra København til Vestjylland. Det tager tid at finde folkesjælen i en landsdel. Ved at komme til høringen den 8. maj, kan seerne vise politikerne, at de gerne vil have lokale nyheder fra lokale medier, tilføjer Betina Bendix.

Arrangementet løber af stablen den 8. maj i Herning Kongrescenter og der vil være gratis bustransport og forplejning. Du kan tilmelde dig ved at klikke her.

Der serveres en sandwich og  en vand i bussen på vej til Herning.

Opsamling SYD - langs E45, Padborg til Vejle
14:30 OK-Tanken, Lejrvejen, Padborg
15:00 Cirkel-K Servicestation, Egevej, Rødekro
15:30 OK-Tanken, Hammelev
16:00 Q8 Tanken, Bramdrupdam
16:30 Borgvold (busterminal), Vejle

Opsamling VEST - langs Vadehavet
15:20 Tønder Busstation
15:45 Skærbæk Bustation
16:05 Føtex, Ribe
16:35 Museumspladsen, Nørregade 3, Esbjerg
17:00 Idé Møbler, Varde

Opsamling NORDØST - Fredericia, Horsens m.fl.
15:25 Fredericia Banegård, Jernbanegade
16:10 Cirkel-K Servicestation, Hovedvejen 32, 8722 Hedensted
16:25 Horsens Banegård
16:50 Q8 Tankstationen, Viborg Hovedvej 80, 7160 Tørring
17:15 Shell 7-Eleven, Diagonalvejen 33, 7323 Give

Opsamling MIDT - Askov og Grindsted
16:15 Askov Højskole
17:00 Grindsted Rutebilstation

Opsamlingsbusserne forventes at være fremme ved Herning Kongrescenter ca. 17:45. Returkørsel umiddelbart efter afslutningen kl. 21:00.