TV der bevæger dig

TV SYD erfarer: Danskere betaler regning for tysk dåsepant

08:58

Sodavand- og øldåser ender ofte i grøften fremfor i skraldespanden. Det skulle en aftale om tysk dåsepant komme til livs, men aftalen bliver dyr for danskerne, erfarer TV SYD.

1 af 2

Når du i fremtiden skal købe ind til familiefesten syd for grænsen, så skal du betale op til 1,5 kroner i pant på de tyske dåser. Men du får kun 1 krone tilbage, når du afleverer dåsen.

Sådan lyder aftalen, som miljøminister Kirsten Brosbøl (S) har lavet med den tyske delstatsregeringen. Det erfarer TV SYD.

- Det er noget makværk, siger Mike Legarth (K) til TV SYD, og understreger at de Konservative kun vil bakke op om en aftale, der gør det billigere for danskerne - og ikke dyrere.

TV SYD er kommet i besiddelse af dokumenter fra forhandlingerne mellem den danske miljøministerium og den tyske delstatsregering i Schleswig-Holstein.

Konservative vil ikke stemme for aftalen, der ifølge TV SYDs oplysninger, vil betyde, at danske forbrugere skal betale op til 1,5 kroner i pant for en dåse, men kan kun få 1 krone tilbage, når dåsen afleveres.

I aftalen er det heller ikke sikkert, at dåserne kan afleveres med pant i danske automater. Det er op til den enkelte grænsehandler at bestemme, om man skal køre tilbage over grænsen med dåserne, hvis man vil have pant for dåserne.

- Det er virkelig en dårlig aftale for de danske forbrugere, siger Mike Legarth til TV SYD.

TV SYD har siden mandag forsøgt at få en kommentar fra miljøministeren, men det er endnu ikke lykkedes.

Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden
Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden
Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden