TV SYD opruster med undersøgende journalist

Mere kvalitetsjournalistik og fokus på store nyhedssatsninger. Det er TV SYDs mål med ansættelsen af Jesper Sørensen.

TV SYD har ansat den 46-årige journalist Jesper Sørensen, der kommer fra en stilling på Vejle Amts Folkeblad.

De seneste år har TV SYD blandt andet afsløret bakterier i hospitalssenge i serien Stop smitten, MRSA i svinekød og radikalisering af muslimske unge i Vejle. Det er sket med en freelancejournalist i spidsen. Med ansættelsen af Jesper Sørensen ønsker TV SYD at sætte større fokus på undersøgende journalistik.

- Det er en styrkelse af et område, vi har dyrket en smule. Jesper bliver en reel tilførsel til redaktionen, fortæller TV SYDs administrerende direktør Betina Bendix.

Jesper Sørensen har blandt andet været drivkraften bag en række afslørende historier i Vejle Amts Folkeblad. Senest har han afdækket sagen om tidligere regionsrådsformand og forsvarsminister Carl Holst (V). For den bedrift var Jesper Sørensen i år nomineret til FUJ-prisen, der hvert år tildeles de bedste eksempler på undersøgende journalistik i Danmark.

- Det er nyt for os, at have sådan en person ansat. Det er samtidig udtryk for, at vi tager ansvar for – med vores licensmidler i ryggen – at tilføre kvalitetsjournalistik til nyhedsstrømmen, fortæller Betina Bendix. 

Jesper Sørensen begynder på TV SYD 1. februar 2016 i en nyoprettet stilling som undersøgende journalist.