TV SYD på Twitter og Instagram

TV SYD opruster på de sociale medier og gør Twitter og Instagram til faste platforme i formidlingen af regionalt indhold på linje med Facebook.

Det er i dag præcis tre år siden TV SYD lancerede en Facebookside. I mellemtiden er siden med mere end 27.000 Facebook-venner blevet et mødested for hele Syd- og Sønderjylland og et vigtigt redskab for TV SYD i inddragelsen af seerne.

Men nu kommer de sociale medier Twitter og Instagram og bider Facebook i haserne.

Twitter vil fremover dagligt blive brugt aktivt til både research og nyhedsformidling. TV SYD har godt nok i flere år været på Twitter med et såkaldt nyhedsfeed, men det er slukket og erstattet af tweets, der hver især bliver bearbejdet af redaktionen. Ifølge redaktionslederen for Online Medier på TV SYD, Bjørn Olsen, er det nemlig nu nødvendigt med fuld tilstedeværelse.

- Erfaringerne fra Facebook viser tydeligt, at seerne gerne vil være med, hvis vi er til stede og byder dem velkommen, og udviklingen af hele mediebilledet gør, at vi ikke længere kan nøjes med at være aktive på Facebook, siger Bjørn Olsen.

TV SYD har allerede rundet 1.200 followers på Twitter, og selvom Facebook stadig er langt det største sociale medie i Danmark, er danskerne begyndt at tage flere sociale medier til sig.

Det gælder ikke kun Twitter, men også Instagram, som især er populært blandt de unge. På TV SYD vil Instagram blive brugt til at give seerne et indblik i livet bag kulissen.

- Seerne er mere og mere til stede online, og derfor er det også blevet vigtigere, at vi er i stand til at formidle nyhederne og samle seerne omkring det regionale indhold, uanset hvor de er. I det lys er det helt naturligt at opruste på de sociale medier, og jeg tror kun det her er et lidt skridt i en større udvikling, vi vil komme til at se de kommende år, siger Bjørn Olsen.

 

Fakta:

Her kan du i dag finde TV SYD på de sociale medier:
www.twitter.com/tvsyd
www.instagram.com/tvsyd
www.youtube.com/tvsyd
www.linkedin.com/company/tvsyd
www.facebook.com/tvsyd
www.facebook.com/TVSYDjournalistpraktikant (for
journalistpraktikanter)
www.facebook.com/TVSYDNyheder (nyhedsfeed)
www.gplus.to/tvsyd (nyhedsfeed)

 

Fra Twitter og Instagram