TV der bevæger dig

TV SYDs seere: Vi er ikke Udkantsdanmark!

De områder, hvor der er lidt længere til naboen i Jylland, bliver ofte kaldt "Udkantsdanmark". Men er det i orden? Ikke hvis man spørger TV SYDs følgere på Facebook.

Gang på gang bliver de tyndt befolkede yderområder betegnet som Udkantsdanmark i medierne. Men det er ikke retvisende. Det skriver flere af TV SYDs følgere på Facebook.

- Vi burde holde op med at omtale Jylland som udkantsdanmark. Det er mig en gåde, hvordan det er blevet acceptabel jargon. Så vidt jeg ved bor der flere danskere i Jylland end på Sjælland og alligevel skal vi finde os i at blive omtalt som en mindre vigtig del af landet?, skriver Christina Ackerman søndag på TV SYDs Facebook-side.

Det er der også rigtig mange andre, der mener. Mange af de følgere, der har kommenteret på TV SYDs opslag, mener, at betegnelsen Udkantsdanmark bliver brugt i flæng og uretmæssigt. For eksempel skriver Lotte teglskov:

- Sprog skaber virkelighed. Så længe vi omtaler guldkants Danmark som udkants Danmark og fokuserer på mangler istedet for ressourcer ændres intet.

Du kan læse kommentarerne i opslaget herunder:

Tryk på del og herefter "Føj til hjemmeskærm" for at oprette en genvej.

Åben browser menuen og vælg "Føj til startskærm" for at oprette en genvej.

Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden
Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden
Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden