TV SYDs seere: Vi er ikke Udkantsdanmark!

Gang på gang bliver de tyndt befolkede yderområder betegnet som Udkantsdanmark i medierne. Men det er ikke retvisende. Det skriver flere af TV SYDs følgere på Facebook.

- Vi burde holde op med at omtale Jylland som udkantsdanmark. Det er mig en gåde, hvordan det er blevet acceptabel jargon. Så vidt jeg ved bor der flere danskere i Jylland end på Sjælland og alligevel skal vi finde os i at blive omtalt som en mindre vigtig del af landet?, skriver Christina Ackerman søndag på TV SYDs Facebook-side.

Det er der også rigtig mange andre, der mener. Mange af de følgere, der har kommenteret på TV SYDs opslag, mener, at betegnelsen Udkantsdanmark bliver brugt i flæng og uretmæssigt. For eksempel skriver Lotte teglskov:

- Sprog skaber virkelighed. Så længe vi omtaler guldkants Danmark som udkants Danmark og fokuserer på mangler istedet for ressourcer ændres intet.

Du kan læse kommentarerne i opslaget herunder:

Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her, eller ændre din browsers indstillinger.