TV SYDs stifter mindes med pris til journalist-studerende

En ny pris til journaliststuderende skal sætte fokus på praktikanter, der præsterer noget særligt indenfor regional journalistik. Prisen er opkaldt efter TV SYDs stifter Helge Lorenzen.

Det var en glad og stolt Helge Lorenzen, der underskrev, det diplom, der fremover skal hædre journaliststuderende, mindre end en uge, før han døde.

Men ifølge TV SYDs direktør, Betina Bendix, er det helt naturligt, at det er TV SYDs stifter, Helge Lorenzen, der nu lægger navn til prisen.

- Helge var pioneren og selve årsagen til, at TV2 Regionerne kom til verden. Hans vedholdende og engagerede kamp for TV SYD var afgørende for den folkelige opbakning, der i sidste ende gjorde det umuligt for politikerne at afvise ideen om, at der skulle produceres TV udenfor København, fortæller TV SYDs direktør Betina Bendix.

Formålet med "Årets Helge" er netop at hædre journaliststuderende, der gør en ekstraordinær indsats for kontinuerligt at levere seværdigt, velfortalt, regional journalistik.

Prisen bliver uddelt først gang i maj 2014 og med prisen følger et rejselegat på 40.000 kroner, der finansieres af TV2 Regionerne i fællesskab.

Se mere om Helge Lorenzen Prisen her