TV der bevæger dig

Tyrkisk lastbilchauffør idømt fængsel og udvisning

Arkivfoto. Foto: John Melin, TV SYD

Tyrkisk chauffør er fængslet og udvist for at have givet urigtige oplysninger.

Læs også Tyrkisk chauffør i fængsel i fire uger

Den 14. maj blev en tyrkisk lastbilchauffør anholdt, da han i Padborg blev standset af Sydøstjyllands Politi, Tungvognscenter Syd. Senere blev han varetægtsfængslet i fire uger. Han blev sigtet at have afgivet urigtige oplysninger på en turtilladelse, han viste politiet.

Her stod, at virksomheden havde tilladelse til at køre fra Tyrkiet til Danmark og tilbage. Men efterforskningen viste, at lastbilen ikke havde været i Tyrkiet, men at den havde været i Italien. En tur som chaufføren ikke havde tilladelse til.

Nu er han dømt

Den 53-årige tyrkiske chauffør er onsdag blevet idømt 30 dages fængsel ved retten i Sønderborg for medvirken til overtrædelse af straffelovens paragraf 175 om ’intellektuelt falsk’, der blandt andet indebærer at give urigtige oplysninger i et dokument. Herunder har han skrevet forkerte oplysninger på sin turtilladelse.

Han blev samtidig udvist af Danmark med indrejseforbud i seks år.

- Den tyrkiske chauffør har under sagen nægtet sig skyldig, men valgte at modtage dommen, siger specialanklager Pernille Moesborg fra Sydøstjyllands Politi.

Chaufføren blev fængslet efter dommen og skal sidde varetægtsfængslet, indtil han kan sendes ud af landet.

Turtilladelse i forhold til denne sag

En tilladelse udstedt af de danske myndigheder til Tyrkiet. Tilladelsen udleveres af de tyrkiske myndigheder til en tyrkisk transportvirksomhed efter ansøgning. Tilladelsen giver lov til at køre én tur fra Tyrkiet til Danmark med gods, og retur fra Danmark til Tyrkiet med gods. Tilladelsen giver ikke lov til, at godset kan hentes eller afleveres i andre lande.

Straffelovens § 175 – intellektuelt falsk

Den, der for at skuffe i retsforhold i offentligt dokument eller bog, i privat dokument eller bog, som det ifølge lov eller særligt pligtforhold påhviler den pågældende at udfærdige eller føre, eller i læge-, tandlæge-, jordemoder- eller dyrlægeattest afgiver urigtig erklæring om noget forhold, angående hvilket erklæringen skal tjene som bevis, straffes med bøde eller fængsel i indtil 3 år.
Ny og forbedret app - hent den nu
Ny og forbedret app - hent den nu
Ny og forbedret app - hent den nu