Tysk ammunition fra anden verdenskrig fundet ved kirke

Fredag fandt Johnny Rademacher med sin metaldetektor en masse patroner nær Taps Kirke. Ammunitionen er tyskernes fra anden verdenskrig, mener museumsleder.

Bevæbnet med metaldetektor og en masse tålmodighed fandt to mænd en masse nedgravet ammunition bag Taps Kirke. Under jordens overflade gemte der sig stakkevis af gammel, rusten ammunition.

- Det var spændende. Jeg har søgt meget af sådan noget militært udstyr før, men jeg har ikke fundet sådan et depot før, så det var helt vildt spændende, siger Johnny Rademacher den ene af de to findere, til TV SYD.

 

 

De to mænd, der fandt ammunitionen, ringede til politiet som kom og hjalp med at fjerne den store mængde ammunition. Under jorden fandt man hverken miner eller håndgranater, og derfor var der ifølge finderne ikke den fare ved at grave ammunitionen fri.

 

quote

Jeg har ikke fundet sådan et depot før, så det var helt vildt spændende

Johnny Rademacher

 

- Det er patroner, og patroner er rimelig harmløse. Havde det været miner eller håndgranater, så havde jeg heller ikke rørt ved det, siger Johnny Rademacher.

Stammer fra anden verdenskrig

Vi har vist billeder af den fundene ammunition til Ove Verner Pedersen, leder, Militærhistorisk Museum i Odense, der ikke er i tvivl om, hvis ammunition, der er tale om.

- Det er tydeligvis tysk geværammunition, siger Ove Verner Pedersen til TV SYD.

Ud fra billederne af ammunitionen kan Ove Verner Pedersen også fortælle, at der også er ammunition til tyskernes pistoler.

quote

Det er tydeligvis tysk geværammunition

Ove Verner Pedersen, leder, Militærhistorisk Museum, Odense

 

Ifølge ham, så har ammunitionen ikke ligget i jorden siden anden verdenskrig, men er derimod gravet ned for relativ kort tid siden.

- Nedgravningen af ammunitionen har ikke fundet sted for 70 år siden, men inden for ganske få år, for ellers ville papæskerne været rådnet op for længst, konkluderer han.