TV der bevæger dig

Tysk firma skal formidle Danmarks historie

Besøgende i Jelling får en rejse 1.000 år tilbage i tiden.

Vejle Museerne og Nationalmuseet har valgt et tysk firma til at formidle Danmarks historie i det nye oplevelsescenter Kongernes Jelling.

Det berlinske firma ART+COM vandt konkurrencen om at blive udstillingsudvikler. Firmaet har blandt andet stået for opbygningen af BMW-museet i München, EXPO-udstillinger og det Naturhistoriske Museum i Berlin.

Firmaet har også erfaringer med formidling af arkæologiske fund. I 2006 stod det bag en afdeling af Bymuseet i Reykjavik.

Skarpere lys på fortiden

Med fra Berlin har ART+COM designfirmaet Bertron-Schwarz-Frey. Til udviklingen af de mange nye digitale tiltag i Jelling står århusianske REDIA klar. Firmaet har været med i udviklingen af blandt andet Vejle Kulturhistoriske Museum.

Det nye udstillingscenter i Jelling skal være klar i 2015. Gæsterne kan på et areal på over 1.000 kvadratmeter opleve fortællingerne om vikingekongerne i Jelling. Dertil kommer film- og foredragssal, butik, cafe og en tagterrasse.

Udstillingscentret skal på baggrund af de senere års udgravninger og forskning kaste et skarpere lys på de enestående monumenter i Jelling, Gorm den Gamle, Harald Blåtands magtspil og de gamle vikingers tro.

Tryk på del og herefter "Føj til hjemmeskærm" for at oprette en genvej.

Åben browser menuen og vælg "Føj til startskærm" for at oprette en genvej.

Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden
Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden
Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden