TV der bevæger dig

Tysk miljøminister blander sig i udvidelsen af Esbjerg Havn

Den tyske miljøminister Svenja Schulze, SPD, vil tage planerne om Esbjerg Havneudvidelse op, når hun torsdag og fredag mødes med både den danske miljminister Jakob Ellemann-Jensen og den hollandske miljøminister til en Vadehavskonference i Holland.

Den tyske miljøminister Svenja Schultze (SPD) deler Fanøs bekymring for, hvad en udvidelse af Esbjerg Havn kan få af negativ indvirkning på naturen i Vadehavet. Hun lover nu at tage sagen op med den danske miljøminister.

Læs også Borgmester: Havneudvidelsen skal stoppes

Den tyske miljøminister Svenja Schulze, SPD, vil tage planerne om Esbjerg Havneudvidelse op.

Den tyske miljøminister Svenja Schulze, SPD, deler Fanøs bekymring over, hvad en udvidelse af Esbjerg Havn kan have af negativ indvirkning på Vadehavet. Hun lover nu at tage sagen op med den danske miljøminister Jakob Ellemann-Jensen (V). Det skriver Svenja Schultze i et brev til Fanøs borgmester Sofie Valbjørn (AL). 

I brevet lover den tyske minister at tage sagen op allerede torsdag og fredag i denne uge, hvor hun alligevel mødes til Trilateral Vadehavskonference i Leeuwarden i Holland med både de hollandske og danske miljøministre. Noget som vækker glæde på Fanø: 

- Det er rigtig positivt, at den tyske miljøminister tager sagen op og går ind i problematikken om havneudvidelsen, siger Christian Lorenzen, (K), formand for Erhvervs-, Natur- og Teknikudvalget på Fanø. Han sætter samtidig sin lid til den nyudnævnte danske miljøminister, Jakob Ellemann-Jensen. 

- Jeg bider mærke i, at vi har fået miljøminister med en meget grønnere profil, siger Christian Lorenzen.   

Fanøs borgmester Sofie Valbjørn (AL) skrev brevet til de tyske og hollandske miljøministre i begyndelsen af maj. På Fanø er de meget bekymrede for, hvad en havneudvidelse på én million kvadratmeter vil betyde for naturen i Vadehavet, og står det til Fanø Kommune, bliver planerne aldrig ført ud i livet.  

Vadehavet er beskyttet af vadehavsfredninger, der er Natura 2000-områder, det er Nationalpark Vadehavet, og det er Unesco Verdensarv. 

Læs også Fanø og Esbjerg i hård strid om kæmpe havneudvidelse

 

 

 

Ny og forbedret app - hent den nu
Ny og forbedret app - hent den nu
Ny og forbedret app - hent den nu