TV der bevæger dig

Tysk minister gentager: Byggeaffald fra atomkraftværk er ufarligt

Den tysk losseplads meget tæt på den danske grænse modtager byggeaffald fra tyske atomkraftværker.

Der er absolut ingen fare ved at opbevare byggematerialer fra et atomkraftværk på en losseplads tæt på den danske grænse. Det gentager tysk miljøminister onsdag.

Udtalelsen kommer efter et massivt kritik fra dansk side.

I mandags fortalte TV SYD, at Slesvig-Holsten har udset sig en losseplads, kun få hunderede meter fra grænsen til Danmark, som et muligt sted at deponere op mod 35.000 ton byggeaffald fra et tysk atomkraftværk.

Men hvis man skal tro tyskerne, er der altså ingen grund til bekymring.

Men borgerne er bekymrede. Murermester Bjarne Lorenzen fra Padborg bor meget tæt på den tyske grænse og 1500 meter fra lossepladsen, føler sig utryg.

-Det er da bekymrende. Man ved jo aldrig med sådan noget atomaffald. Det kan godt være, at det ikke er farligt nu. Men hvad så med om 30 år? Fortæller den sønderjyske murermester til TV SYD.

I mandags udtalte en talskvinde for den slesvig-holstenske miljøminister, Robert Habeck, at der er ikke nogen fare overhovedet ved at deponere byggeaffald fra tidligere atomkraftværker ved Harreslee umiddelbart syd for den danske grænse.

Onsdag slår miljøministerer Robert Habeck fast.:

- Der er ingen fare ved affaldet - Baggrundsstrålingen er under grænseværdien på de 10 millisievert per år, som er den grænseværdi et menneske må udsættes for i Tyskland , udtaler ministeren til TV SYD.

 

 

Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden
Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden
Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden