TV der bevæger dig

Tysk pres på den danske Søfartsstyrelse

Anke Spoorendonk bakker op om det tyske ønske

Den slesvig-holstenske regeringschef vil nu have en løsning på det problem, som udflugtsskibe har med at få lov til at sejle mellem Danmark og Tyskland. Det skriver Flensborg Avis.

Problemet er, at de tyske skibe ikke må sejle til fx Sønderborg med et fuldt skib og så sejle tilbage med nye gæster. Og det kvæler muligheden for at skabe en solid forretning på sejlads i grænselandet, mener man fra tysk side.

- Vi må nå derhen, at vi opfatter os som en fælles region med fælles regler blandt andet for sejladsen. Nogle gange er det tyske myndigheder og andre gange kan det være danske myndigheder, som sørger for irritationer, som kræver klare svar og muligvis ændringer, siger regeringschefen Torsten Albig (SPD) fra Kiel til Flensborg Avis.

Kultur- og Europaminister Anke Spoorendonk (SSW) lægger heller ikke skjul på sin undren over Søfartsstyrelsens holdning.

- Jeg er kritisk over for kravene fra de danske myndigheder. Det ville være godt, hvis vi endelig kunne få en afklaring i sagen, så der bliver bedre vilkår for passagersejladsen på fjorden, siger Anke Spoorendonk til Flensborg Avis.

Efter omtale i Flensborg Avis har folketingsmedlem fra Sønderborg, Ellen Trane Nørby (V), forleden opfordret erhvervs- og vækstminister Henrik Sass Larsen (S) til at træde i karakter ved at svare på de uløste spørgsmål blandt andet om en cykelfærge på fjorden. Ellen Trane Nørby håber på dispensation og lover, at hun og blå blok ellers selv »må gøre det efter et regeringsskifte«.

Redaktionel kontakt:

Tobias Dinnesen

Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden
Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden
Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden