Tyske dyrlæger udsteder ulovlige hundepas

Der er stor forvirring i danske hunde-kredse om de lovpligtige hundepas. Mange tager til Tyskland for at få dem der. Men de er ulovlige.

Dyrlæge Hanneke Groen-Bahrami, Tierarztpraxis i Süderlügum lige syd for den danske grænse, er bare en af flere dyrlæger i Tyskland, som udsteder tyske hundepas til danske hunde-hvalpe.

Deres priser er betydeligt lavere end de danske dyrlæger. Måske derfor vælger mange danske hundeejere, at få lavet hundepasset i Tyskland. Det er den tyske dyrlæges vurdering, at der er tale om et par hundrede om året.

Samtidig vælger de fleste hundeejere samtidig at få deres hvalpe vaccineret, få skudt chip-nummer i og for at få lavet pas til deres hunde - igen fordi det er billigere end i Danmark.

Torsdag fortalte TV SYD om Anita Roager, som har fået tyske pas til mange af hendes hundehvalpe. Nu står flere opdrættere og private hundeejere frem og bekender deres brøde - både på de sociale medier - og på TVSYD. Som Pia Thunø, som har været schæfer-opdrætter i mange år.

- Jeg har da kendskab til de første 10-15, der gør det. Både avlere og privatpersoner. Det er almindeligt kendt, at det gør man hernede. Så vi må være lidt små-kriminelle i Sønderjylland - jeg ved det ikke?Men det kom fuldstændigt bagpå mig i går, da jeg så det i fjernsynet.

Hun er forundret over, at det skulel være ulovligt.

- De tyske dyrlæger godkender jo også at vi kommer. De stopper os ikke, men de må jo vide det. Den tyske dyrlæge, vi bruger, har jo rigtig mange patienter.

Hun har heller ikke på noget tidspunkt været udsat for, at myndigheder eller dyrlæger i Europa har reageret, selv om det har set de ulovlige pas.

Hundeopdrætter Pia Thornø, Vojens: - Det kommer helt bag på mig, at det skulle være ulovligt.