Tyske købmænd: Vi er stadig billigst

De danske planer om at droppe den omstridte sukkerafgift, der skulle være trådt i kraft ved årsskiftet, forstyrrer ikke på nogen måde grænsebutikkerne ved den dansk-tyske grænse, skriver Flensborg Avis.

- Det ændrer intet for os. Med de høje avancer i Danmark vil prisforskellen helt sikkert stadig være kæmpe stor, siger den administrerende direktør for en af de store grænsehandelskoncerner, Fleggaard Detail, Mike Simonsen.

Han får ikke ødelagt sin nattesøvn, selv om det fredag kom frem, at den danske regering sammen med Enhedslisten overvejer at droppe sukkerafgiften, som ifølge dansk erhvervsliv ville øge grænsehandlen markant.

- Det er helt fint med os. Afgifter eller ej, de danske forbrugere betragter os som Danmarks billigste discount-mulighed, og sådan vil det også være fremover, siger Mike Simonsen til Flensborg Avis.

Tudekampagne

Den administrerende direktør har dog ikke meget til overs for dansk detailhandels indædte forsøg på at få afskaffet sukkerafgiften, hvor øget grænsehandel er blevet brugt som det væsentligste argument, samt at danske arbejdspladser ville forsvinde til udlandet.

- Min kone og jeg er danske forbrugere, så hvis det betyder billigere priser for dansk detail i fremtiden, så sparer vi som familie sikkert en hulens masse penge. Det har lobbyisterne jo nærmest lovet i deres tudekampagne, siger Mike Simonsen.

Ender det med, at sukkerafgiften bliver pillet af bordet, er Fleggaards administrerende direktør spændt på at se, hvad det betyder for prisudviklingen i Danmark og dansk erhvervslivs holdning til grænsehandlen.

- Så forsvinder undskyldningen for dansk detailhandels høje priser. Nu bliver det så spændende at se, hvad den nye undskyldning bliver. Grænsehandlen som ansvarlig for hastigheden på det danske motorveje måske, siger Mike Simonsen til Flensborg Avis.